Vinresa i höst?

2018-04-23

För sjätte hösten i rad återkommer vinresan till Rioja och Ribera del Duero mellan den 19 till 23 oktober 2018. Vi besöker också det omtalade vindistriktet Cigales samt den ansedda vinproducenten Emilio Moro i Ribera del Duero. Guide på femdagarsresan är Siv Ling.

Programtext: Siv B. Ling

Följ med på Svenska Magasinets Vin & Kulturresa i samarbete med den auktoriserade guiden Siv Ling. Vi besöker sju bodegor i några av landets mest prestigefyllda vindistrikt, Ribera de Duero, La Rioja och Cigales. Namnet kommer från Rio-oja, en biflod till floden Ebro som flyter genom området.

Det sägs att vin har odlats i Rioja längre än i Bordeaux. Redan romarna såg de goda odlingsmöjligheterna för vin i landskapet. Vi upplever det färgsprakande La Rioja med sina pittoreska byar och vi färdas längs gamla pilgrimsvägar som leder till Sankt Jakobs grav i Galicien.

Precis som pilgrimerna gör vi ett uppehåll i Santo Domingo de la Calzada för att besöka katedralen som har en mycket säregen historia. Vi bor tre nätter i Logroño som ligger i hjärtat av den världsberömda vinregionen La Rioja. I resan ingår kulturinslag som museer, kyrkor, kloster, medeltida borgar, städer och byar.

mer att läsa finner du här:

http://www.svenskamagasinet.nu/article.2359.html