NYHETER

19.01.2022

Visserligen har den preliminära inflationssiffran för december skrivits ned med 0,2 procentenheter, men den årliga siffran hamnade ändå på 6,5 procent. Till skillnad mot i de flesta andra EU-länderna steg inflationen ytterligare i Spanien i december. Endast de baltiska länderna noterade 2021 en högre inflation, med Estland i topp med 12,0 procent,...

Spaniens hälsovårdsminister Carolina Darias varslar om att påbudet på munskydd i offentliga lokaler och även vid folksamlingar utomhus kommer att bestå en bit in i nästa år.

Birdie Vinos har öppnat butik vid Centro Plaza. Har ett brett utbud på viner från förutom Spanien även från Italien och Frankrike.

Alla som reser till Spanien måste ha fyllt i en hälsodeklaration minst 48 timmar före ankomst till destinationen. Vilken man fyller i på webben: https://www.spth.gob.es Efter att ha fyllt i deklarationen får man en QR-kod som man sedan visar upp vid ankomst till Spanien

Det obligatoriska munskyddskravet utomhus hävs från lördag. Men glöm inte munskyddet när du går ut. Det är budskapet efter att Spaniens territoriella Folkhälsokommission drog upp riktlinjerna för vad som gäller från lördag, 26 juni.

Inspelning från Årsstämman 2021 kan nu ses och ligger under fliken Mer och Nyheter för Ägare.

Utrikesdepartementet i Spanien meddelar att resenärer som är fullt vaccinerade sedan 14 dagar tillbaka före sin resa till Spanien inte behöver ett högst 72 timmar negativt PCR-test. Beslutet gäller från måndag den 7 juni. Uppgifterna om att du är fullvaccinerad skriver du in i det digitala hälsoprotokollet/hälsodeklaration.

Köpcenter i Marbella, Fuengirola, Estepona, Benalmádena, Torremolinos och Nerja kan från nu hålla söndagsöppet fram till 30 september. Det gäller så kallade "turistkommuner" som i år kan hålla söndagsöppet en månad tidigare jämfört med ifjol. Det har regionregeringen meddelat.
Beslutet gynnar köpcentrum som Miramar i Fuengirola, La Cañada och El...

Fakturorna för den första inbetalningen för 2024 är nu på väg till alla ägare. Om du inte har fått fakturan/fakturorna inom de närmaste dagarna så kolla din skräppost.

Ägare som planerar komma ned under perioden juli - augusti 2023, skickas inte ankomstanmälan MINST 3 veckor före ankomst till NAM-kontoret, kan ni inte räkna med tillgång till bil.

Vi vill uppmuntra våra ägare och andra besökare att titta på denna reseförsäkring, den är till stor hjälp om olyckan är framme och man behöver sjukvård på plats, man får även hjälp med att organisera returresa och extra övernattning om så behövs.

DIN TITEL